Граждани от цялата страна се готвят за протеста в София

Граждани от цялата страна се готвят за протеста в София
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Протест, организиран през социалните мрежи под надслов „Тук сме” се очаква да се проведе от 15 часа днес, предаде БГНЕС.

"България влиза в София!" е слоганът на демонстрантите против политическата система. Протестът е срещу работата на парламента и действията на политическите партии. Той се организира още от миналата седмица в социалните мрежи.

Очаква се в него да се включат граждани от цялата страна. Събитието се организира от общественици във социалните мрежи.

"Времето на политиците Изтече! България влиза в София! Стига Страх! Лъжете, Грабите, Крадете - дойде време да платите сметката!", пишат организаторите на демонстрациите във Фейсбук.

Те твърдят, че не желаят нито една политическа партия да се възползва от недоволството им и плакати на политически формации няма да се допускат. По думите им към демонстрациите в столицата ще се присъединят жители на Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Видин, Враца, Русе, Белоградчик, Сливен, Пазарджик, Перник, Благоевград, Дупница, Самоков, Казанлък, Карлово, Калофер, Сандански, Тетевен, Плевен,Ловеч, Хасково, Петрич, Свищов, Шумен и Велико Търново.

МВР следи информациите за протеста, който се организира в социалните мрежи, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„Във Фейсбук се разпространяват призиви за протест, но още от вчера следим този процес, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция”, каза тя.

„Службите са засекли организация по социалните мрежи, канят се футболни агитки и всякакви опозиционни групи. Организаторите са същите сили, които използваха подобен сценарий през 2013 година”, каза пред БНТ преди ден Севделина Арнаудова, директор на правителствената пресслужба. Според нея се свикват футболни агитки и други хулигански групи с цел дестабилизация на правителството.


#МВР #граждани #протест #недоволство #Румяна Бъчварова #футболни агитки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници