Мъж с пистолети и коран беше арестуван в „Дисниленд“ край Париж

Мъж с пистолети и коран беше арестуван в „Дисниленд“ край Париж
A A+ A++ A

Мъж, носещ два пистолета и коран е арестуван в хотел в увеселителния комплекс „Дисниленд“ във френската столица Париж, съобщи АФП.

Задържаният е забелязан още с пристигането си в хотела, където е имал резервация. При ареста му у него са открити два пистолета, муниции за тях, както и свещената мюсюлманска книга, съобщи източник от полицията.

Според друг източник металният детектор е регистрирал пренасяните от мъжа оръжия. Полицията веднага е пристигнала на мястото и е задържала мъжа, както и превозното му средство. Един от източниците посочва също, че в момента полицията се опитва да открие приятелката на заподозрения.

Засега е известно само, че задържаният живее в Париж.

“Дисниленд“ Париж се намира на 30 км. източно от френската столица и е един от най-посещаваните увеселителни паркове в Европа. Само през 2014 г. през него са преминали 10 млн. посетители.

Франция все още е под засилена тревога заради терористичните атаки в Париж от 13 ноември, когато въоръжени мъже откриха стрелба в центъра, а други се взривиха на ключови места в града. При нападенията, за които отговорност пое „Ислямска държава“, загинаха 130 души.

#Париж #„Дисниленд“ #Коран #пистолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници