Цар Киро ще бъде обществено порицан за средния пръст

Цар Киро ще бъде обществено порицан за средния пръст
За заканите за убийство срещу Веселин Христов и Иванка Петрова Кирил Рашков вече има потвърдена присъда от три и половина години затвор. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Година и два месеца лишаване от свобода и обществено порицание получи Кирил Рашков от Асеновградския районен съд.

Това е присъдата, която Рашков получи по делото срещу него за хулиганство. На 8 декември 2011 г. Цар Киро отправи неприлични жестове (показа среден пръст - бел.р.) и псувни, към журналисти и жители на село Катуница.

Прокурорът по делото Илко Вискин поиска максимална присъда от 1 година и 9 месеца, съобщи „Дарик".

Според него Кирил Рашков е обществено опасна личност и въпреки многократните му присъди продължава да се държи непристойно.

По думите на адвоката на Рашков Даниел Ангелов клиентът му е бил провокиран да покаже среден пръст от жителите на Катуница, които са крещели пред сградата на Районния съд в Асеновград „убиец" и други обидни думи.

На практика обаче 69-годишният Кирил Рашков ще получи единствено порицание, тъй като вече има влязла в сила по-тежка ефективна присъда за закана за убийство в размер на 3 години и 6 месеца.

Решението на асеновградските магистрати подлежи на обжалване пред Пловдивския окръжен съд. Даниел Ангелов заяви, че засега с клиента му не обмислят обжалване.

Пред съдебния състав Кирил Рашков напълно призна вината си, заради което делото се гледаше по съкратеното съдено производство, без да бъдат призовавани свидетели и без да бъдат разглеждани доказателства от него.

След обявяването на присъдата подсъдимият отказа всякакви коментари.

#Кирил Рашков #Цар Киро #съд #дело #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници