Австрия: Гърция може да не се справя, но Македония няма да бъде външна граница

Австрия: Гърция може да не се справя, но Македония няма да бъде външна граница
A A+ A++ A

Австрийският канцлер Вернер Файман каза, че Република Македония не може да бъде външна граница на Европейския съюз /ЕС/. Файман очаква Германия да последва примера на Австрия по въпроса за спиране на бежанската вълна.

Македония, Сърбия, Хърватия и Словения са изправени пред изпитание, защото Гърция не е в състояние за охранява външните граници, Но Република Македония, която не е член на ЕС, не може да бъде външна граница на евросъюза, каза Вернер Файман пред в. "Курир". Той смята, че в близко време Германия ще промени политиката си спрямо бежанците по австрийския модел.
Австрия предприе стъпки имайки предвид действителността, а тези крачки ще бъдат предприети и от Германия...Лично вярвам, че в близко време ще постигнем съгласие, каза още канцлерът.

Вернер Файман смята, че отношението спрямо Германия не е застрашено и остава приятелско, но като се има предвид ситуацията трябва да бъдат взети мерки и защитавана в собствената си страна.

В началото на бежанската криза Австрия бе сред най-близките съюзници на Германия Файман и Ангела Меркел в началото на септември се договориха за отваряне на границите за бежанците, които идваха от Унгария.
Поради огромната бежанска вълна в Германия и Австрия се увеличи вътрешният натиск за повторното затваряне на границите.
Властите във Виена въведоха ограничение от 37 500 бежанци за тази година.

#Австрия #Гърция #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"