Поевтиняване на "Хемус" ще се търси с ограничение на скоростта до 120 км/ч

Поевтиняване на "Хемус" ще се търси с ограничение на скоростта до 120 км/ч
АПИ
A A+ A++ A

Ограничение на скоростта до 120 км/ч, стесняване на лентата между двете платна и намаляване на радуса на завоите са вариантите за поевтиняване на магистрала "Хемус", съобщи пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

"Сега препроектираме, ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането. За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата, каза той по повод спрените преди ден обществени поръки за строителство на близо 60 км от магистралата.

"Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени", каза Борисов и припомни, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения. Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин, припомни Борисов.

 

#Бойко Борисов #магистрала "Хемус" #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"