Туск към мигрантите: Не идвайте в Европа, не вярвайте на трафикантите

Туск към мигрантите: Не идвайте в Европа, не вярвайте на трафикантите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди икономическите мигранти да не идват в Европа. Той направи изказването, след среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Основната тема на дискусията, без изненада, беше миграцията в региона, съобщи АФП.

„Искам да се обърна към всички потенциални нелегални икономически мигранти, независимо от къде идват. Не идвайте в Европа. Не вярвайте на трафиканти. Не рискувайте живота и парите си“, заяви Туск.

Днес той ще проведе разговори с властите в Турция и Гърция – две от първите държави от балканския маршрут, в които мигрантите идват на път към Западна Европа. Посещенията му са част от регионална обиколка, в рамките на която той посети и Словения.

В петък Туск ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул. В сряда европейският съюз предложи да предостави 700 млн. евро в извънредна помощ за Гърция и други държави за справянето с бежанската криза. По данни на гръцката полиция във вторник 500 мигранти са били пуснати да преминат на македонска територия. ЕС от своя страна съобщава, че 12 000 души се намират на граничния пункт Идомени. 


#Доналд Туск #трафиканти #мигранти #бежанци #Гърция #ЕС #Алексис Ципрас #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници