Дянков: България стабилна насред страдаща Европа

A A+ A++ A

Положението в Европа е тежко, но България засега е стабилна, заяви каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в Благоевград.

Резултатите от статистическия институт от този месец показват, че за първи път от 4 години се наблюдава ръст в строителството у нас, посочи вицепремиерът, цитиран от БНТ.

Министър Дянков участва в Благоевград в среща с местния бизнес. Той коментира и идеята за административна децентрализация у нас, като я определи като полезна стъпка от много гледни точки.

Административната децентрализация ще оживи и други големи населени места извън столицата, каза министър Дянков. Той отбеляза, че сред тези места ще бъде и Благоевград, в който има университети и тук могат да се използват млади хора с добро образование.

Почваме много скоро. Ще има, предполагам, новини още тази неделя. Поетапно - на 4 етапа. Ще се стараем във всички по-големи градове, включително и в Благоевград, да разположим значителни администрации, които в момента са в София, каза Дянков.

По този въпрос ще се работи през следващите два-три месеца, обясни министър Дянков. Освен агенции в големите областни градове ще бъдат преместени и други структури. Дянков каза още, че ще се работи заедно главно с дирекциите на МФ, с Томислав Дончев, както и с премиера.

Освен в строителството се наблюдава ръст и в други сфери у нас, отбеляза финансовият министър. Той посочи, че селското стопанство има ръст около 11 процента. В производството е около 7 процента. За май месец прогнозите също са положителни, каза още Симеон Дянков.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #децентрализация #Благоевград #държавна администрация #административна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници