Свързана с ПКК група пое отговорността за бомбения атентат в Анкара

Свързана с ПКК група пое отговорността за бомбения атентат в Анкара
A A+ A++ A

Въоръжена групировка, близка на Кюрдска работническа партия (ПКК) пое отговорност за експлозията в турската столица на 13 март.

На 13 март на основна транспортна артерия в Анкара, булевард „Ататюрк” в близост до парка Гювен, където са разположени десетки автобусни спирки, избухна експлозия. Атентаторката самоубиец Сехер Чагла Демир постави взривно устройство в превозно средство. Полицията установи, че тя е имала и съучастник. При атентата бяха ранени 35 души, а 120 бяха ранени.

От турското външно министерство по-рано обявиха името на атентаторката и заявиха, че е „пресякла в Сирия и е получила терористично обучение от терористичната организация Отряд за защита на народа (YPG)”. YPG е организация, която Анкара разглежда като терористична и свързана с ПКК.

Нападението от миналата неделя е вторият голям терористичен акт в Анкара за по-малко от месец. През февруари кола бомба, чиято цел беше военен персонал, уби 29 души. Тогава отговорност за нападението поеха Кюрдските свободни соколи, които имат връзки с ПКК. Правителството тогава описа това нападение като съвместно дело на ПКК и YPG.

#групировка #ПКК #експлозия #столица #Анкара #министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници