Над 200 мъртви пеликана намерени в Перу

Над 200 мъртви пеликана намерени в Перу
Пеликаните бяха намерени от рибари на брегова ивица с дължина 170 км. Снимка: patepis.com
A A+ A++ A

Повече от 200 мъртви пеликана бяха намерени по плажовете в северната част на Перу, в същата зона, където от началото на годината бяха открити 877 мъртви делфина, покосени от вирус, съобщи местната преса.

Пеликаните бяха намерени от рибари на брегова ивица с дължина 170 км, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Президентът на Асоциацията на независимите рибари от Пуерто Етен Франсиско Никен обясни, че пеликаните агонизирали, когато ги намерили, и нищо не е могло да се направи, за да бъдат спасени.

Случаят с птиците прилича на случая с 877-те делфина, открити в средата на април, когато стотици морски бозайници бяха изхвърлени на перуанските плажове в същия район без видима причина.

Перуанското министерство на околната среда продължава разследването на случая с делфините. Най-сериозната хипотеза досега е, че става дума за вирус с името „морбиливирус".

Зам.-министърът на околната среда Габриел Кихандрия заяви на 19 април, че „това става не за първи път. Имало е подобни случаи на смъртоносни болести по делфините в Перу, Мексико и САЩ".

Той изключи морските бозайници да са станали жертва на рибарите или на съгласувана акция за заразяване, както претендират някои защитници на околната среда.

#Перу #пеликан #Мексико #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници