Намерени са черните кутии на падналия дубайски самолет, лошо време може да е причинило катастрофата

Намерени са черните кутии на падналия дубайски самолет, лошо време може да е причинило катастрофата
ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A


И двете черни кутии на катастрофиралия в Ростов на Дон самолет на Fly Dubai са намерени и ще бъдат предадени за разшифровка, съобщи ТАСС, позовавайки се на говорителя на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин. Трагедията отне живота на всичките 62-ма души на борда.

За разследване на катастрофата в Междудържавния авиационен комитет (МАК) е създадена комисия. Към работата й ще се присъединят и експерти от Обедидените арабски емирства, където е регистриран разбилият се самолет, а също от САЩ - страната производител на машината, както и от Франция, където е изработен двигателят.

Според Маркин в момента се събират останките на загиналите, след което ще се извърши идентификация и съдебно-медицинска и генетична експертиза.

Следственият комитет работи по няколко версии, каза още Маркин. Той изброи основните - грешка в действията на екипажа, техническа повреда на борта, сложни метеорологични условия. Една от версиите за катастрофата е била въздушна яма, в която е попаднала машината. Това каза по телевизия НТВ губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, предаде ТАСС.

По думите му в момента на падането на боинга поривите на вятъра са били около 20 м/сек, била е обявена повишена опасност.

Губернаторът подчерта, че при такива метеорологични условия решението за кацане се взима от командира на екипажа. Голубев каза също, че лошото време продължава да е основната версия за причината за катастрофата.

Времето в района на катастрофата продължава да е много лошо, но въпреки това следователите и криминалистите не са прекъснали работата си на мястото.

#метеорологични условия #версии #черни кутии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"