В понеделник отново слънчево и топло

В понеделник отново слънчево и топло
Температурата на морската вода е 11° на север и 15° на юг. Снимка: photo-forum.net
A A+ A++ A

Понеделник отново ще бъде слънчев и топъл, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта ще е ясно с минимални температури между 8° и 13°, в София 11°. В понеделник ще е слънчево и топло. Ще духа слаб източен, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-25°, в София 26°.

Над Черноморието също ще е слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 19-20° по морските носове до 22°-25° в останалите крайбрежни райони. Температурата на морската вода е 11° на север и 15° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра 10°.

Със слънчево и топло време ще започне месец май. На 2-ри след обяд над планините ще се развие купеста облачност, но само на отделни места там за кратко ще превали. Почти тихо.

Температурите ще останат без промяна: минимални между 7 и 13, максимални между 25 и 30°. На 3-ти над Западна България ще има повече облаци и на места там ще превали и прегърми. Над Източна ще остане предимно слънчево.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #София #Черноморие #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници