Тишо Боксьора се страхува от мъчения в България

Тишо Боксьора се страхува от мъчения в България
Боксьора избяга във Великобритания, докато беше освободен под гаранция, след като обеща да разкрие информация за престъпните си босове.
A A+ A++ A

Българският мафиот Тихомир Георгиев-Боксьора се страхува, че ще бъде измъчван в България и ще се бори против екстрадирането си.

Ако бъде върнат в България, Тихомир Георгиев, който беше арестуван в Лондон, ще лежи 18 години в затвора заради убийството на друг престъпник - Емил Герасимов, пише британският вестник „Сън", цитиран от БГНЕС.

Боксьора избяга във Великобритания, докато беше освободен под гаранция, след като обеща да разкрие информация за престъпните си босове.

Българската полиция иска да го разпита във връзка с няколко обира, нападения и наркотрафик.

43-годишният Тихомир Георгиев-Боксьора е свързан с още пет убийства и е в списъка на Интерпол на най-издирваните престъпници. Той беше арестуван от Скотланд Ярд в боксова зала в Южен Лондон през януари.

Адвокатът на българина Робърт Кац заявил в понеделник пред съд в Уестминстър, че ще се бори срещу екстрадирането му.

„Имаме сериозни основания да смятаме, че той ще бъде измъчван, поради което ще се борим в съда. Ще доведем експерт по Източна Европа, политолог от Лондонския университет, за да дадат показания," заявил защитникът на Боксьора.

Прокурор Хана Хинтън заяви пред съда, че Тихомир Георгиев се позовава също така на закона за човешките права, за да се противопостави на екстрадирането си.

По време на разпити в България той призна, че е рязал уши и пръсти на съперниците си.

#Тихомир Георгиев #Боксьора #екстрадиране #Лондон #Скотланд Ярд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници