Българският кораб „Сахалин" продаден на търг в Хонконг заради дългове

Българският кораб „Сахалин" продаден на търг в Хонконг заради дългове
По данни на „Българската морска медийна група“ ООД корабът е собственост на Seaforce Marine, регистрирана в Белиз, мениджър на „Сахалин“ е регистрираната в България „Интерфлийт“. Снимка: vesseltracker.com
A A+ A++ A

Българският кораб „Сахалин", който плава под флага на Белиз, беше продаден на търг в Хонконг, след като беше задържан на пристанището заради дългове.

На 3 април група руски моряци от екипажа на „Сахалин" се обърнаха за помощ към профсъюза на моряците в Русия, след като два месеца след задържането на кораба 21-членният екипаж не беше получавал необходимото гориво, питейна вода и храна.

Моряците не бяха получавали и заплати от няколко месеца.

След този призив за помощ към руския синдикат, правителството на Хонконг започна да предоставя на екипажа на кораба продукти и гориво.

За продажбата на българския корад „Сахалин" съобщи заместник-председателя на Руския профсъюз на моряците Николай Суханов, цитиран от Газета.ру и БТА.

Корабът „Сахалин" е съд за насипни товари, построен през 1985 г. във Варна. По данни на „Българската морска медийна група" ООД корабът е собственост на Seaforce Marine, регистрирана в Белиз, мениджър на „Сахалин" е регистрираната в България „Интерфлийт".

В България има регистрирано само едно дружество с подобно име – „Интерфлийт шипмениджмънт".

Компанията е регистрирана в Бургас и е собственост на Николай Петров Христов. Дружеството е с уставен капитал от 2 лева.

Продаденият на търг „Сахалин" ще бъде предаден на новия му собственик на 3 май.

Сумата, за която е бил продаден корабът, не се уточнява, но моряците ще получат си дължимите си заплати. Тези суми ще бъдат изплатени в съответствие със законите в Хонконг два месеца след продажбата на кораба.

Петима руски моряци от кораба ще бъдат върнати в Русия в сряда, на 2 май, а 16 украински моряци - в Украйна на 3 май.

#Белиз #Николай Суханов #„Интерфлийт шипмениджмънт“ #Николай Петров Христов #търг #дългове #Хонконг #кораб „Сахалин“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници