Снайперисти заеха позиции около похитения самолет, кипърската полиция се готви да го щурмува

Снайперисти заеха позиции около похитения самолет, кипърската полиция се готви да го щурмува
A A+ A++ A

Снайперисти са заели позиция около похитения самолет А320, съобщиха информационните агенции.

Полицията в Кипър се подготвя да щурмува похитения самолет, предава германската медия Deutsche Welle, като се позовава на гръцки медии с източници сред силите на реда.

Във връзка с планираната акция на спецсилите журналистите са помолени да напуснат района на летището и временно да преустановят подаването на информация за развитието на събитията около кризата. 

Междувременно бе съобщено, че похитителят на самолета в Кипър е египетски гражданин, чието име е Сеиф ад Дин Мустафа, и според източници е бивш член на силите за сигурност на Египет и вероятно противник на правителството на президента Абдел Фатах ас Сиси. 

Същото име посочи и кипърското външно министерство в коментар в Туитър, без да даде повече подробности. 

Според "Политис" мотивите на похитителя са политически. Сред исканията му било освобождаването на затворници от египетските затвори, най-вече на жени. 

Смут има обаче около идентичността на похитителя, тъй като някои медии по-рано го идентифицираха като Ибрахим Самаха.

Пред Би Би Си обаче професорът по ветеринарна медицина Ибрахим Самаха отрекъл да има каквато и да е връзка с въздушното пиратство и отвличането на самолета. Той казал, че пътниците първоначално не разбрали за отвличането, екипажът взел паспортите им, а те потвърдили, че самолетът започнал да се издига, вместо да се снишава към Кайро. Тогава им било съобщено, че се насочват към Кипър. 

Според представител по печата на кипърската авиокомпания Хермес на летището в Пафос са пристигнали три от самолетите, които по график е трябвало да кацнат на летището в Ларнака. Той казал, че по-късно днес се очаква да се приземят самолети от още четири полета, като пояснил, че ако летището в Ларнака остане затворено, полетите ще се осъществяват от летището в Пафос.

#снайперист #самолет #Кипът #похитител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници