Барселона - Реал Мадрид: Дербито на титаните

Барселона - Реал Мадрид: Дербито на титаните
A A+ A++ A

Барселона приема Реал Мадрид на стадион „Камп Ноу“ в голямото дерби на испанския футбол „Ел Класико“ (oт 21:30 часа наше време), което обаче този път няма толкова сериозен заряд по отношение на битката за титлата в Примера дивисион.

Каталунците водят с 10 точки на върха в класирането преди началото на 31 кръг в Ла Лига, като Реал Мадрид изостава на 1 пункт от втория Атлетико (Мадрид). „Белия балет“ би си върнал част от самочувствието с евентуален успех в „Ел Класико“, но едва ли ще има сериозен шанс да се пребори за титлата в оставащите седмици от първенството.

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще търси своя гол номер 500 в кариерата именно в мача с Реал Мадрид. От друга страна, феновете очакват поредния сблъсък между атомните нападения на двата тима: МСН (Меси, Луис Суарес и Неймар) и BBC (Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо).

Барселона ще се опита да постигне 50-та победа над Реал на „Камп Ноу“, а гостите – 20-та на терена на вечния враг, като досега 17 срещи са завършвали наравно. Любопитен факт е, че за четвърти път в историята Барса приема Мадрид в „Ел Класико“ от позицията на лидер с поне 10 точки аванс пред вечния враг, като досега няма победа – две поражения и едно равенство.

Домакините ще носят специални фланелки с надпис „Благодарим, Йохан“ в чест на починалата легенда Йохан Кройф.

#Барселона #Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници