Ципрас проведе разговори с Оланд и Байдън

Ципрас проведе разговори с Оланд и Байдън
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Алексис Ципрас проведе телефонни разговори снощи с френския президент Франсоа Оланд и американския вицепремиер Джо Байдъм, съобщиха от кабинета му.

В разговора с Оланд беше изтъкната нуждата от бързо завършване на ревизията на спасителната програма на страната, както цялостно изпълнение на договора от юли миналата година.

По време на разговора с Байдън, двамата лидери се фокусираха върху процеса на преговори за икономическата програма на Гърция, бежанската криза и енергийното сътрудничество в региона. Байдън се обяви за скорошно приключване на преговорите с кредиторите, за да може през април да започнат разговорите за отписване на дълга.

Вчера гръцките власти започнаха нов кръг от преговори с международните кредитори. Най-спорните точки в тях са намаляването на пенсиите, данъчните реформи и по-нататъшно съкращаване на разходите.

Разговорите в Атина преминаха в сянката разкритията на „Уикилийкс”, според които МВФ разглеждал възможността за фалит на Гърция. Според публикациите, главата на европейския департамент на МВФ Пол Томсън и главата на мисията на фонда в Гърция Делия Велкулеску са обсъждали как да се окаже натиск върху Гърция и са заплашвали да банкрутират страната, ако тя не се съгласи на нови твърди мерки за икономии, които не са фиксирани в меморандума, подписан с международните кредитори. Томсън говори за намерението да се забави оценката на програмата за реформи до юли.

#Алексис Ципрас #Франсоа Оланд #година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници