Владимир Путин създаде национална гвардия в Русия

Владимир Путин създаде национална гвардия в Русия
A A+ A++ A

"Взехме решение за създаване на нов федерален орган на изпълнителната власт в рамките на вътрешните войски на МВР. Той ще се занимава с борба с тероризма, организираната престъпност и като поддържа тесни контакти с министерството ще изпълнява функции на подразделения като ОМОН (мобилен отряд със специално предназначение), СОБР (Специален отряд за бързо реагиране) и други", обяви Путин.

Освен това службата за борба с наркотиците и службата за миграция минават под шапката на вътрешното министерство.

Вчера на заседание на комитета "Победа", занимаващ се с организацията на военния парад за 9 май, зам.-министърът на отбраната Николай Пенков съобщи, че от 1 септември в Русия ще се появи военно-патриотично движение "Юнармия" ("Младежка армия").

Пенков допълни, че вече са готови униформите на бъдещите "армейци".

В края на октомври 2015 г. Путин подписас указ за създаване на аналог на пионерското движение - "Руско ученическо движение".

Всъщност преди години, когато беше създаден ОМОН, абревиатурата означаваше милиционерски отряд със специално предназначение, но когато милицията беше преименувана на полиция, се стигна днешното значение - мобилен отряд със специално предназначение.

#Русия #Владимир Путин #Национална гвардия #ОМОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници