Стартира вторият етап на конкурса „Млад одитор“

Стартира вторият етап на конкурса „Млад одитор“
Дима Захаринова (вдясно) и Диана Рангелова, управляващи съдружници на „Захаринова и партньори“ ООД, организатор на конкурса „Млад одитор“
A A+ A++ A

Днес стартира вторият етап на конкурса „Млад одитор“, който се организира от одиторската компания „Захаринова и партньори“ ООД съвместно с „Ейч Ел Би България“ ООД и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Това съобщи Дима Захаринова, управляващ съдружник в компанията, която е сред водещите в страната в предоставянето на услуги в сферата на одита, данъчно-правни услуги, консултантски услуги в областта на финансите и услуги по управление на риска.

На 4 април 2016 г. изтече срокът за регистрация на желаещите да вземат участие в конкурса. Вторият етап се провежда под формата на тест по Международни одиторски стандарти. Тестът ще бъде отворен за решаване в периода от 00:00 ч на 11 април 2016 г. до 23.59 ч на 24 април 2016 г.

Тестът има 20 въпроса, а всеки участник разполага с 30 минути и само един опит, в рамките на периода, за да реши теста. След изтичане на времето, тестът автоматично се затваря.

Резултат от над 60% правилни отговори дава право на достъп до следващия етап от конкурса – решаване на одиторски казус. В него всеки участник разполага с два астрономически часа, за да опише своето решение на предложения проблем. Този трети етап на конкурса се провежда от 09 до 22 май 2016 г.

Право да участват в конкурса имат всички студенти, обучаващи се в специалностите финанси, счетоводство и контрол от всички висши учебни заведения в България и чужбина, независимо от образователно-квалификационната степен и формата, в която се обучават.

„Целта на конкурса е популяризиране на професията одитор и нейната роля и място в бизнеса. Изключително важна е професионалната квалификация, независимостта и отговорността на одиторите. С конкурса подпомагаме и финансираме обучението в магистърските програми на ВУЗФ на млади и амбициозни хора, решили да се реализират в сферата на одита.И понастоящем част от финалистите в състезанието работят в специализираните одиторски предприятия – съорганизатори на конкурса“, обяснява Захаринова.

За младите специалисти това е първи практически тест на знанията и уменията, продобити в университета. Важно е да се подчертае, че чрез конкурса някой от тях намират своята професионална реализация. Победителят от конкурса „Млад одитор“ през 2012 г. – Кирил Башикаров вече е и докторант в катедра „Счетоводство и контрол“ при УНСС, обяснява Захаринова.

 

#студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници