Hyperloop – бъдещето на транспорта

Hyperloop – бъдещето на транспорта
БГНЕС
A A+ A++ A


Hyperloop – творението, което ще промени транспорта завинаги, ще бъде представено на 19 и 20 април по време на предстоящия Webit.Festival в София. "Когато за първи път чух за проекта Hyperloop на създателя на колите Tesla и SpaceX Елон Мъск преди 3 години, бях на една технологична конференция и си спомням, че доста от хората в залата се подсмихваха и шегуваха за бъдещето на проекта му", коментира председателят на Webit.Foundation Пламен Русев.

"Всички бяхме наясно, че физиката го позволява и че идеята е брилянтна, но Елон Мъск говореше как ще промени из основи една от най-консервативните и бавно развиващи се индустрии – транспортната. Истината е, че си представях, че може би ще си купя билет, за да се возя на Hyperloop някъде към 2065 г. Преди 3 години не знаех, че греша с 45 години...", казва още предприемачът и инвеститор.

Днес повече от 200 милиона долара вече са инвестирани в проекта, а Дирк Алборн, главен изпълнителен директор и съосновател на Hyperloop Транспорт Technologies (HTT), обяви, че HTT е постигнала споразумение с словашкото правителство да проучи изграждането на локална система Hyperloop. Транспортна система представлява капсула, която се движи в тръби, в които има вакуум и ще бъде в състояние да ускорява до 1,223 км/ч.

Според Алборн, следващите стъпки ще включват идентифициране на маршрут, който може да се свърже Братислава, столицата на Словакия, с Виена и Будапеща. Едно пътуване от Братислава до Виена може да отнеме около 8 минути с Hyperloop. Словашкият вестник Правда потвърди споразумението с Мириам Зиякова, говорител на Министерството на икономиката. Алборн очаква Словашкият Hyperloop да струва между 200 до 300 милиона долара и да приключи до 2020 г..

#Hyperloop #транспорт #технология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници