Добавката за дете с увреждания става 70% от минималната работна заплата

Добавката за дете с увреждания става 70% от минималната работна заплата
БГНЕС
A A+ A++ A

Месечната добавка за отглеждане на дете с увреждания да нарасне на 70 процента от минималната работна заплата. Това приеха депутати, одобрявайки на първо четене предложението на БСП Лява България.

В мотивите си вносителите посочват и статистиката, че 22 хиляди деца с увреждания в момента получават добавки. „Става въпрос за едни допълнителни 56 лева към тези 238, които получават в момента семействата на деца с увреждания. Желанието е наистина с този законопроект да подпомогнем тези семейства, които наистина живеят в една изключително трудна ситуация. С бутончето да узаконим една справедливост“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от левицата Драгомир Стойнев, цитиран от БНР.

Според председателя на социалната комисия Хасан Адемов обвързването на социални плащания с минималната заплата може да доведе до замразяването й. 14 милиона лева допълнително от бюджета ще са необходими за изпълнението на предложената от БСП мярка. За да стане факт, депутатите трябва да я одобрят и на второ четене.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници