Кандидатите за директор на БНР са общо 13

Кандидатите за директор на БНР са общо 13
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът за електронни медии приключи с приемането на документите за избор на генерален директор на Българското национално радио, съобщиха от регулаторния орган. Своите концепции са подали общо 13 кандидати: Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, Георги Василски, Валерий Тодоров, Светослав Костов, Христин Стрижлев, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, Иво Тодоров и Михаела Божидарова.

Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ г-н Иво Атанасов.

Допуснатите до конкурса ще бъдат оповестени до 10 май, непосредствено след което ще се проведат събеседванията с кандидатите. Бъдещият директор на държавното радио ще бъде избран на заседание на СЕМ, с явно гласуване.

При повече от трима допуснати кандидати регулаторът ще проведе гласуване на два етапа – първо всеки член на съвета ще посочи трима претенденти, а следващото гласуване ще е измежду тримата, събрали най-много гласове. За избран ще се счита кандидатът, получил гласовете на най-малко трима от петимата членове на регулатора.

Срещу конкурса се обяви и зам.-председателят на партия АБВ Румен Петков. Според него конкурсът трябва да бъде проведен, след като бъде попълнен състава на медийния регулатор, който от месец е без председател след напускането на Георги Лозанов.

 

 

#БНР #конкурс #директор #СЕМ #АБВ #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"