Пак арестуваха Алексей Петров, този път в съда

Пак арестуваха Алексей Петров, този път в съда
Алексей Петров, главният обвиняем по делото „Октопод“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) наложи мярка „задържане под стража“ на Алексей Петров, който беше изведен с белезници от съдебната зала след поредното заседание по делото „Октопод“ вечерта в четвъртък.

Магистратите приеха аргументите на прокуратурата, че Петров е въздействал на свидетелите в съдебния процес, предаде агенция БГНЕС.

В сряда „ключовият“ свидетел по делото Пламен Устинов разказа, че преди три дни се е видял случайно с Петров в Тетевенско. Тогава бившият съветник в ДАНС Петров се опитал да накара Устинов да се откаже от показанията си. Това била третата подобна среща, в която подсъдимият искал от свидетеля да се оттегли от делото, съобщи по-рано днес „Дневник“.

Според Устинов след ареста на Петров при него се явявали различни хора, които са опитвали да го мотивират финансово, за да не дава показания

Самият Устинов е бивш служител на НСО. Той заяви под клетва в съда, че през 2006 г. Петров му е възложил да организира убийството на бизнесмена Васил Божков.

По думите на Устинов Петров искал от него и физическото отстраняване на Гриша Ганчев и Валентин Шотев. Последният също е свидетел по делото „Октопод“.

Пламен Устинов е свидетел и по делото срещу групата за отвличания „Наглите“. Днес в съда е постъпила молба от Устинов, с която той иска да му бъде осигурена защита, тъй като се страхува за своя живот и за живота на семейството си, предаде агенция „Фокус“.

В искането си за най-тежката мярка прокуратурата използва и показания на свидетелката Донка Митева.

Защитата на Алексей Петров, водена от адвокат Инна Лулчева, обяви искането за промяна на мярката за неоснователно, тъй като не са налице никакви нови обстоятелства, на които да се основава това искане. Заседанието на съда по делото „Октопод“ продължава в петък.

#Алексей Петров #Октопод #Софийски градски съд #СГС #Пламен Устинов #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници