Освободиха Жана Бергендорф срещу подписка, повдигнаха й обвинение

Освободиха Жана Бергендорф срещу подписка, повдигнаха й обвинение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема певицата Жана Бергендорф за вчерашния инцидент в центъра на София, съобщиха от прокуратурата.

По случая е започнато бързо производство от органите на 1 РУ СДВР, под надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Бергендорф е обвинена за това, че на 19 април, около 22.35 часа, в София, на ул. „Г. С. Раковски“, е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества.

За описаното деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 15000 лева.

Жана Бергендорф е освободена срещу мярка за неотклонение „подписка“.


"В качеството си на продуцент и мениджър на Жана Бергендорф, компанията „Вирджиния Рекърдс“ има отношение към поведението на изпълнителката единствено във връзка с професионалните й ангажименти по смисъла на сключения с нея договор и не е в състояние да влияе на изборите в личния й живот", коментираха от „Вирджиния Рекърдс“.

"Ако твърденията, че Жана Бергендорф е била под влияние на вещества, забранени от закона на Република България, по време на пътен инцидент, в който е била участник, се потвърдят официално по съответния предвиден за това ред, „Вирджиния Рекърдс“ в качеството си на мениджър на Жана Бергендорф ще положи усилия в посока на това да й бъде оказана специализирана помощ и подкрепа за успешно справяне с проблема, какъвто и да е той", обясниха от компанията.

#Жана Бергендорф #Районна прокуратура #бързо производство #наркотични вещества

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници