Рокадите в Кабинета "Борисов 2"

Рокадите в Кабинета "Борисов 2"
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин хвърли оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие. Той е четвъртият министър, който напуска това правителство. 

Първи, още през март 2015 година, оставка подаде Веселин Вучков. Той напусна МВР, а на негово място застана вицепремиерът Румяна Бъчварова. Мотивът Вучков да си тръгне бе породен от противоречие с Бойко Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар на МВР и съдбата на реформата в сектора. Вучков беше против оставането на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев в системата на МВР, припомня БГНЕС.

В началото на декември миналата година от правосъдното министерство си тръгна Христо Иванов, неуспял със съдебната си реформа. На неговия стол седна Екатерина Захариева - министър в двете служебни правителства на президента Росен Плевнелиев и началник на неговия кабинет. Дни по-късно заради бламираната съдебна реформа, ДСБ реши да излезе в опозиция.

С началото на новата година Тодор Танев също напусна министерското кресло на просветата. След това Министерството на образованието оглави вицепремиера Меглена Кунева.


#вицепремиер #министър #Ивайло Калфин #МВР #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"