Мирните преговори за Украйна са в задънена улица

Мирните преговори за Украйна са в задънена улица
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

Срещата на външните министри от „нормандската четворка“ (Германия, Русия, Франция, Украйна) завърши в Берлин, съобщава РИА Новости. Срещата продължи почти три часа. Преди преговорите, руският министър Сергей Лавров проведе двустранна среща с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер.

Преговорите за провеждане на избори в контролираната от бунтовници територии в източната част на Украйна имат основание да спрат, заявиха висши германски дипломати наричайки блокирането на преговорите по конфликта „обида“ към мирния процес, съобщава Bloomberg.

В навечерието на срещата говорителят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза „плачевната ситуация с прилагането на споразуменията от Минск“, като същевременно отбелязва голямото значение на „нормандската четворка“ за разрешаване на ситуацията в Украйна.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер зададе песимистичен тон в сряда в Берлин, където той посрещна руския си колега Сергей Лавров, Павло Климкин от Украйна и френският Жан-Марк Еро. Възобновяването на насилието, нарушенията на крехкото примирие между подкрепяните от Русия бунтовници и украинските войници и политическите катаклизми в Киев вредят на усилията за прекратяване на сраженията, каза Щайнмайер.

„Това не може да остане по този начин, защото всяка безплодна дискусия е обида за легитимността на мирния процес“, заяви германският външен министър пред репортери преди срещата в сряда.

#нормандската четворка #Украйна #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници