Зеехофер: Край на политиката за "добре дошли на бежанците" в Германия

Зеехофер: Край на политиката за "добре дошли на бежанците" в Германия
БГНЕС
A A+ A++ A

Германия се отказва от плана за премахване на извънредните мерки за контрол на границите. Въпреки, че миналия месец вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер заяви, че ще бъдат премахнати тези мерки, те остават в сила преди всичко заради силния натиск на Християнсоциалния съюз /ХСС/, който е баварската сестринска партия на Християндемократичния съюз/ ХДС/ на Ангела Меркел, но и заради повишаващия се рейтинг на крайнодясната "Алтернатива за Германия", съобщават МИА и БГНЕС.

Договорът, постигнат снощи между членовете на управляващата коалиция, с който мерките по границите остават, е победа за категоричното настояване да се разреши проблемът с бежанската криза, каза лидерът на ХСС Хорст Зеехофер. Според баварския политик договорът означава формалния край на "културата на добре дошли" , както канцлерът Ангела Меркел нарича политика на отворени врати за бежанците.

Отстъпката от първоначалните позиции на министъра на вътрешните работи се обяснява като необходимост да се гарантира сигурността на външните граници на ЕС. Затова Германия не премахва извънредните мерки. С това решение изразили съгласие и социалдемократите в Германия. Те са втората по големина партия в страната и са част от управляващата коалиция. На този етап нито Ангела Меркел, нито някой друг от нейната партия са признали, че е направена грешка с политиката на отворени врати за бежанците.

#Хорст Зеехофер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници