Дончев: Не са ми предлагали да оглавя социалното министерство

Дончев: Не са ми предлагали да оглавя социалното министерство
A A+ A++ A

"Предложения ни по телефона, ни в писмен вид съм получавал да изпълнявам подобни функции", това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос получавал ли е предложение от премиера Бойко Борисов да оглави социалното министерство. Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че с коалиционните партньори обсъждат евентуална номинация на Дончев за министър на труда и социалната политика на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин.

"Да, с министър-председателя коментирахме и вчера по време на полета, и днес, всякакви подобни сценарии. Вариантът аз да поема тези функции не е стоял от гледна точка на категоричността, че това би довело до много тежка щета за всички останали ресори. А и, простете, ако един човек става за всичко, той по всяка вероятност не става за нищо", коментира Дончев. Той уточни, че и неговата позиция, и тази на премиера е била, че заемането на поста социален министър и да донесе полза за социалната сфера, би донесло щета на всички останали сектори.

"Благодаря на всички коментари, предложения, добрите оценки при хипотезата да поема отговорностите на министър на труда и социалната политика. Това обаче би довело до невъзможност да си върша работата по всички останали ресори с енергията и желанието, с които трябва", коментира вицепремиерът. Правилното решение е да се фокусирам върху това, което правя, където въпреки всички трудности заедно с екипа се справяме добре, каза още Томислав Дончев.

"Аз съм изпълнил това, което сме се договорили с премиера. И не смятам, че трябва да бъде драма", коментира пред журналисти в парламента Цветан Цветанов в отговор на въпрос къде се е получило объркването за евентуална номинация на Дончев за социален министър. Всичко, което се прави се съгласува, уточни Цветанов.

По отношение на предложението сегашният зам.-министър на труда и социалната политика Зорница Русинова да оглави министерството Цветанов заяви, че това показва, че управляващите търсят продължаване на започнатите реформи. Той посочи, че не познава Русинова, но е слушал много за нейните професионални качества и оценката била отлична.

#Томислав Дончев #министър #министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници