Тоалетните и съблекалните в американските училища ще се използват според избраната сексуална идентичност

Тоалетните и съблекалните в американските училища ще се използват според избраната сексуална идентичност
БГНЕС
A A+ A++ A

Според директива на президентската администрация в САЩ публичните училища в страната трябва да позволят на транссексуалните ученици да използват тоалетните и съблекалните според избраната от тях сексуална идентичност. Според новите правила на министерството на образованието училищата трябва да третират транссексуалните училища според самоидентичността им, дори и ако те фигурират в документацията като личности от другия пол, пише Chicago Tribune.

„В училищата ни няма място за дискриминация от какъвто и да е тип, включително и дискриминация срещу транссексуалните ученици на полова основа“, заяви главният прокурор Лорета Линч. Министерството на правосъдието в понеделник осъди щата Северна Каролина относно законите за достъп до тоалетните, които нарушават правилата на транссексуалните – мярка, сравнена от Линч с политиките на расова сегрегация от преди десетилетия.

Според новите правила училищата трябва да се отнасят към транссексуалните ученици според избраната от тях сексуална идентичност веднъж след като родителите или настойниците им съобщят, че идентичността им се „различава от преди това въведената в документацията“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници