За 36 плажа по Черноморието продължават процедурите за отдаване под наем

За 36 плажа по Черноморието продължават процедурите за отдаване под наем
A A+ A++ A

Продължават процедурите за отдаване под наем за 36 плажа по Черноморието. 24 от ивиците са в Бургаска област, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас.

90 са неохраняемите плажове по Черноморието, но с продължаващите търгове за търсене на наематели има надежда, че броят им ще намалее драстично, каза министър Ангелкова.

"Всеки ден отваряме търгове. Някои обявихме отново с 30% намаляване на цената. Китен-Юг е пуснат с 30% намаление, къмпинг "Китен" също е пуснат с 30% намаление, както и Поморие-Юг", заяви тя.

Наемател е избран и за плажовете на "Градина" в община Созопол, като договорът ще бъде подписан в понеделник, уточни Ангелкова. Вече са одобрени и схемите за водно спасяване на ивиците, които имат концесии.

Министърът на туризма и представители на дипломатически мисии у нас, се включиха в Международния кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света". Фестивала откри кметът на Бургас Димитър Николов:

Едно перфектно събитие, в което освен жителите на Бургас и Бургаския регион, и първите туристи ще имат възможност да се насладят на големите вкусови разнообразия от различните държави.

Събитието представя туристическите дестинации, чрез характерната за страните кулинария и интересни презентации.

#плаж #Черноморие #Николина Ангелкова #Бургас #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници