Със 135 гласа „За” парламентът избра Зорница Русинова за нов социален министър

Със 135 гласа „За” парламентът избра Зорница Русинова за нов социален министър
A A+ A++ A

Със гласа 135 гласа „За”, 68 гласа „Против” и 8 „Въздържал се”, парламентът гласува направеното предложение за персонални промени в Министерски съвет и избра Зорница Русинова за министър на труда и социалната политика, на мястото на подалият оставка Ивайло Калфин.

Избирането на Зорница Русинова за социален министър е четвъртата персонална промяна в кабинета „Борисов 2”, след като оставки подадоха бившият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, на правосъдието Христо Иванов и на образованието Тодор Танев. Номинацията на Зорница Русинова дойде от премиерът Бойко Борисов, който мотивира предложението си с факта, че тя повече от 15 години работи в министерството, което ще осигури приемственост между нея и Ивайло Калфин.

По време на дебатите, народният представител Румен Гечев посочи, че е редно и премиерът Бойко Борисов да присъства в пленарна зала по време на гласуването и отправи процедурно предложение точката да бъде отложена до завръщане му от Узбекистан, където той е на официална визита. В крайна сметка предложението му събра едва 50 гласа „За” и беше отхвърлено. 

#за #против #въздържал се #Парламент #Зорница Русинова #министър #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"