Арестуваха пловдивчани за кокаина за 100 млн. лв

Арестуваха пловдивчани за кокаина за 100 млн. лв
Цветанов отказа да уточни колко души са арестувани, но посочи, че са български граждани, предимно от Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че вече има арестувани за пратката от 67 кг кокаин за над 100 млн. лв., която беше задържана в Русе.

Той отказа да уточни колко души са арестувани, но посочи, че са български граждани, предимно от Пловдив, предаде БНР от Свищов.

„Има задържани лица и колегите продължават своята работа по спедиторските фирми, които са осъществявали този пренос. Работим усилено, за да можем да документираме цялата престъпна дейност и по канала, който трябва да бъде осуетен, и да не се извършват такива престъпления. Всяко количество минава през територията на няколко държави, дестинацията не е произволно избрана. Това е дестинация, в която са абсолютно ясни всички страни, през които ще се мине", коментира Цветанов.

„Разбира се, съответният получател, както и тези, които трябва да подсигуряват пратката по пътя до крайния потребител, също са ясни. За нас е важно, че България като външна граница на ЕС успява да спре подобни количества и те не влизат в ЕС. Тук искам да кажа, че днес е много по-приятно да работиш срещу тежката организирана престъпност. Има сериозен интегритет на всички правоохранителни служби по целия свят и българските служби успяха през последните години да си спечелят доверие. Днес ние го отчитаме като един сериозен резултат от съвместната работа с нашите партньори", каза още той.

Вътрешният министър се срещна в Свищов със студенти и преподаватели от Стопанската академия „Димитър Ценов".

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Русе #кокаин #Свищов #Пловдив #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници