Полицейска тарифа: 250 лв. месечно плащали проститутки за закрила от служители на МВР

Полицейска тарифа: 250 лв. месечно плащали проститутки за закрила от служители на МВР
БГНЕС
A A+ A++ A

По 250 лв. месечно за полицейска закрила плащала всяка от проститутките на Мартин Филипов, задържан в сряда заедно с двама полицаи. Това стана ясно на пресконференцията на прокуратурата, в която участваха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, на РП-Благоевград Весела Стоилова, районният прокурор Борислав Ковачки и зам.-директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Павлин Коджахристов.

В 11.30 часа в сряда пред хотел „Рио” в града при зрелищна акция на баретите бе задържан благоевградският сводник Мартин Филипов, известен с прякора си Марто Дебелия. Той бе проснат на земята заедно със съпругата си, извадени от спрения от спец-полицаите автомобил фолксваген. Почти по същото време са задържани временният шеф на сектор БОП Петър Кънев и служителят на Първо РУП Стефан Филипов.

На Мартин Филипов е повдигнато обвинение за сводничество, а на двамата полицаи-за личностно укривателство. И тримата са задържани за 24 часа, която ще бъде удължена на 72 часа.

До вчерашната акция се стигнало след образуване на досъдебно производство по подаден сигнал от жена за личностно укривателство от страна на полицаи от Благоевград. Ползвани са Специални разузнавателни средства, събрани са и веществени доказателства. Жената сигнализирала в Първо РУП, че е заплашвана и тормозена от Мартин Филипов да проституира.

След подаването на жалбата с нея се свързва полицейски служител, който я притискал да оттегли жалбата си срещу Филипов. Дори й написал на листче какво да напише, за да оттегли жалбата си срещу Филипов. При подаването й деловодителката усетила, че има нещо нередно и завела жената при друг полицай, на когото разказала за полицейския натиск върху нея. След разказа на жертвата пред полицая са уведомени шефът на Първо РУП, директорът на ОД МВР, а те от своя страна Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

Втора жена също била подложена на натиск да проституира от страна Мартин Филипов, тъй като взела от него 600 лв. за лечение на детето си, сводникът й предложил да ги върне, като започне да работи за него. След като прокуратурата се задействала, появил се и втори полицаи, закрилник на сводника Филипов. Това бил БОП-аджията Кънев. Той притискал и двете жертви да оттеглят жалбите си. Двете разказали, че давали 50 на сто от заработеното от клиенти в благоевградски хотели на сводника Филипов.

Във вторник е получено разрешение за акцията, не е изтекла информация за нея, осъществена е в сряда. Продължават и са извършени претърсвания на хотели, полицейски кабинети, деловодство и полицейски приемни, на частни вили и др., обясниха от прокуратурата.

Самият Мартин Филипов бе отведен в 17.30 ч. от хотела, където бе задържан преди 6 часа. В самият хотел са открити две проститутки, които са разпитани пред свидетели. Друга е открита в квартира, от прокуратурата призоваха жертвите на трафик да не се страхуват и да подават жалби. „Полицаите гледат твърде много филми, но тези двамата са гледали „Адвокати на дявола”, за пореден път се уверих, че много наши служители не са това, което трябва да бъдат, за което всички ние носим някаква вина”, каза Павлин Коджахристов от Вътрешна сигурност.

#прокуратура #полицейска защита #Петър Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници