В четвъртък краткотрайни валежи

В четвъртък краткотрайни валежи
Снимка: photo-forum.net
A A+ A++ A

В четвъртък над страната отново ще има краткотрайни валежи, главно около и след обяд, като в Източна България и планините ще бъдат придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Слънчеви часове ще има преди обяд, предимно над източната половина от страната. Максималните температури ще са между 22 и 27°. В София – 21-22°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, а след обяд ще има временни увеличения на облачността. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 23°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд. Ще превали и прегърми, в отделни райони интензивно. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Източна България #Черноморие #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници