Край Варна патрулира ескадреният миноносец „Портър”

Край Варна патрулира ескадреният миноносец „Портър”
Бойният кораб ще извършва операция по патрулиране с цел поддържане на сигурността в акваторията на Черно море. / БГНЕС
A A+ A++ A

От 8 до 10 юни 2016 година на неофициално рутинно посещение в гр. Варна е ескадреният миноносец „Портър” (USS Porter) от състава на ВМС на САЩ. Командир на кораба е капитан ІІ ранг Андриа Слау (Commander Andria Slough), предаде БГНЕС.

Бойният кораб ще извършва операция по патрулиране с цел поддържане на сигурността в акваторията на Черно море, декларират от Шести американски флот. Съгласно конвенцията от Монтрьо престоят на кораба в Черно море може да е най­-много 21 дни. Екипажът се състои от 300 души, 100 от които са жени. Дамите на миноносеца изпълняват целия спектър от задачи на борда. Капитанът отбеляза, че екипът се състои от талантлива, разнообразна група от млади хора от различни щати на САЩ като има и няколко моряци от други страни. Всички те са били доброволци, преди да станат част от екипажа и са работили за различни каузи.

По отношение на собствената си кариера, кап. Слау сподели, че е завършила Военноморската академия на САЩ, офицер е от 18 години, имала е силни ментори, работила е с добри старшини и моряци, които са й помогнали да изгради кариерата, която има.

#патрулиране #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници