Изнасилена холандка в Катар беше осъдена за прелюбодейство

Изнасилена холандка в Катар беше осъдена за прелюбодейство
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Една година условно получи холандка, след като подала сигнал, че била изнасилена докато била на ваканция в Катар. Днес жената е освободена, след като е държана зад решетки три месеца. В Катар сексът без брак е незаконен.

Арестуваната, която не присъстваше в съдебната зала, ще трябва да плати глоба от 3000 риала (710 евро). Щом плати глобата, ще бъде депортирана.

Мъжът-подсъдим, който също не беше в съдебната зала, по всяка вероятност ще получи 100 удара с камшик за прелюбодейство и на 40 удара за употреба на алкохол.

През март 22-годишната холандка била с приятелка в нощен клуб и след като отпила от питието си се почувствала замаяна. На другата сутрин се събудила в непознат апартамент с разкъсани дрехи, след което осъзнала, че е била дрогирана и сексуално насилена.

Младата жена отишла в полицията на 14 март, където я арестували веднага и я вкарали зад решетки с обвинения, които остават неизяснени. Подсъдимият мъж настояваше до последно, че двамата са прекарали нощта заедно по взаимно съгласие и жената дори му поискала пари.

Холандската посланичка Ивет Бурггреф-ван Екуд, която присъстваше в съдебната зала днес, заяви пред репортери, че посолството ще помогне на Лора да напусне Катар. Тя посочи, че осъдената вероятно ще напусне емирството до няколко дни.

Катар беше посочена от FIFA като домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. и се очаква да се стекат десетки хиляди туристи за събитието. Този случай породи множество въпроси доколко това е уместно.

 

#Катар #изнасилване #ваканция #жена #полиция #питие #арест #решетки #употреба на алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »