Цветанов потвърди: Искали са да купуват захар от Чернобил

Цветанов потвърди: Искали са да купуват захар от Чернобил
Имало е намерение да се закупи захар от Чернобил, заяви вътрешният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имало е намерение да се закупи захар от Чернобил, потвърди вътрешният министър Цветан Цветанов по повод вчерашната акция за източване на ДДС в сектор „Захар“, при която беше задържан синът на бизнесмена Гриша Ганчев и други служители на „Литекс комерс“.

„Има потвърждение за обвиненията от вчера. Акцията е проведена съгласувано със специализираната прокуратура и тя днес ще прецизира обвиненията“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по bTV.

„Не бих могъл да кажа колко са щетите за републиканския бюджет, това ще стане след прецизирането от специализираната прокуратура. Имало е намерение да се закупи захар от Чернобил. Имало е подобно намерение и то е потвърдено от едно от лицата, които са задържани. Дори в неговия компютър има потвърждение“, каза Цветанов.

На въпрос за ареста на Антон Петров – Хамстера, и Димитър Желязков - Митьо Очите, заради подготвяно покушение върху служител на МВР, Цветанов не пожела да конкретизира дали става дума за Станимир Флоров и само посочи, че става дума за ръководен служител в ГДБОП.

„Имало е среща между Хамстера и Митьо Очите, но няма потвърждение за уговорка за опит за убийство. Но те няма да си говорят за хитова постановка“, каза още вътрешният министър.

Той уточни, че след като двамата бъдат разпитани, ще се подпише предупредителен протокол.

„Не бих могъл да потвърдя, че са подслушвани. Не бих искал да говоря за мотивите им“, каза още министърът.

Цветанов съобщи, че още няма данни къде са братя Галеви, но че се прави всичко необходимо за установяване на източника на съобщението по Интернет и дали идва от тях.

#братя Галеви #ГДБОП #Станимир Флоров #МВР #Митьо Очите #Димитър Желязков #Антон Петров-Хамстера #Антон Петров #Литекс комерс #Гриша Ганчев #захар #Чернобил #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници