Учени изчислиха кога ще осъществим контакт с извънземни

Учени изчислиха кога ще осъществим контакт с извънземни
БГНЕС
A A+ A++ A

Oтсъствието на сигнали от извънземни и видими следи от тях в обкръжаващия ни космос говори за това, че разумният живот е на най-малко 1500 светлинни години от Земята и ще може да бъде открит най-рано след хилядолетие и половина, предаде РИА Новости, цитирана от Дарик.

„Досега не сме се срещали с извънземни, защото космосът е огромен. Възможно е никога да не разберем за тях, но след 1500 години може и да се установи контакт с тях, ако ги има. Ние не твърдим, че задължително ще се свържем с тях или не. Ние говорим, че преди това едва ли ще се сблъскаме с разумни извънземни", заяви ученият Евън Сомолонидес от американският университет „Корнел".

Съществува т.нар. „Парадокс на Ферми", гласящ, че едновременно може да има голям брой извънземни цивилизации, но човечеството не е открило никакви следи от тях. Според Соломонидес парадоксът се обяснява с това, че планетите извън Слънчевата система не са достигнати от сигналите, които са излъчвани от човешката цивилизация.

Според учените едва след 1500 години „комуникационната сфера" ще обхване половината Млечен път, когато вече ще е възможно да се свържем с извънземен разум.



#извънземни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »