Разпитаха Ганчев в ГДБОП

Разпитаха Ганчев в ГДБОП
Разпитът на Ганчев продължи не повече от 15 минути, а след него бизнесменът запази мълчание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Гриша Ганчев, чийто син бе задържан в четвъртък след специализираната операция срещу ДДС измами в сектор „Захар“, бе на разпит в ГДБОП в петък сутринта.

Разпитът на Ганчев продължи не повече от 15 минути, а след него бизнесменът запази мълчание, предаде БГНЕС. Синът му все още е задържан.

По-рано през деня Ганчев заяви, че обвиненията са спекулации и кьорфишеци. Според него е нормално службите да започнат разследването си от „Литекс комерс“, тъй като неговият бизнес е най-големият в страната в този сектор.

Гриша Ганчев каза още, че се знае кой стои зад данъчните измами в бизнеса със захар. По думите му това са „разни пловдивски, софийски и карнобатски фирми“. Ганчев добави, че е предал списъка с фирмите на когото трябва.

Бизнесменът отговори на информацията, която излезе от МВР, че захар от района на бившата атомна централа в Украйна Чернобил е трябвало да стигне до българския пазар с неуредени документи и ако не можело да се пласира на пазара, щяла да бъде консуматив за приготвяне на сокове.

„В Чернобил знам, че се произвежда ток от атомна електроцентрала, не съм чул там да расте захарна тръстика и да се произвежда захар. Това са свободни съчинения по картинка и не знам кой болен мозък го е измислил“, каза по-рано Ганчев.

#Гриша Ганчев #ГДБОП #Литекс комерс #захар #Чернобил #Украйна #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници