И Хамстера на свобода след зрелищния арест

И Хамстера на свобода след зрелищния арест
Антон Петров - Хамстера бе сред задържаните при полицейската акция „Наглите“ и бе обвинен като съпричастен към групата за отвличания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Антон Петров – Хамстера, арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при зрелищна акция в четвъртък, е бил освободен около 12:30 часа, без да му е повдигнато обвинение, съобщи адвокатът му Ваня Траянова.

Хамстера и Митьо Очите бяха арестувани на столичния булевард „Черни връх“ по подозрение за подготвяно покушение върху служител на МВР.

Димитър Желязков напусна ареста още в четвъртък вечерта, а Антон Петров остана, за да бъде разпитан.

Адвокатът му Ваня Траянова няма информация за какво е бил задържан и разпитван клиентът й, предаде БГНЕС.

По-рано в петък вътрешният министър Цветан Цветанов не пожела да конкретизира дали директорът на ГДБОП Станимир Флоров е висшият служител на МВР, който е бил обект на готвеното покушение. Въпреки че между Хамстера и Митьо Очите е имало среща, няма потвърждение за уговорка за опит за убийство.

„Те няма да си говорят за хитова постановка“, аргументира се Цветан Цветанов. Сутринта той съобщи предварително, че след като бъдат разпитани, ще се подпише предупредителен протокол и отказа да посочи дали са били подслушвани.

Антон Петров - Хамстера бе сред задържаните при полицейската акция „Наглите“ и бе обвинен като съпричастен към групата за отвличания.

Той бе сочен като един от приближените на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Хамстера е сред подсъдимите по делото „Октопод“.

Димитър Желязков пък бе освободен от затвора в началото на март 2012 г. Митьо Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата.

Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Бригадата на Митьо Очите бе разбита по време на управлението на Тройната коалиция.

След като влезе в затвора, Димитър Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали, тъй като той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим.

#Антон Петров-Хамстера #Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #Димитър Желязков #Митьо Очите #Димитър Желязков – Митьо Очите #ДАНС #Алексей Петров #Цветан Цветанов #Станимир Флоров #Ваня Траянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници