В Кипър задържаха българин за убийство, издирват и негов съучастник

В Кипър задържаха българин за убийство, издирват и негов съучастник
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

31-годишният Даниел Йорданов Славчев бе задържан със заповед на Окръжния съд в Ларнака за разследване на предумишлено убийство и заговор за извършване на убийство.

Той е оставен в ареста за шест дни във връзка с убийството на козметичката от Молдова Даниела Корса миналия ноември. Полицията в Кипър издаде европейска заповед за задържане и на втори заподозрян за убийството, 32-годишен българин, който е напуснал Кипър два дни след убийството.

Двамата заподозрени са приятели. Славчев, който е постоянен жител на Кипър и работи в ресторант в Ларнака е открит, след ДНК тест от следи оставени върху кабела, с който е била вързана жертвата, както и от неговият мобилен телефон, който е приемал сигнал от антената в района, където живее жертвата по време на критичните часове. Арестът става почти 8 месеца след убийството на 36-годишната от Молдова Даниела Корса, която бе открита мъртва в апартамента си на 01 ноември 2015 г.

Според следователя, нишката започва да се разплита няколко дни след убийството, конкретно от 20 ноември 2015 година. Според Жертвата Даниела Корса показанията на защитен свидетел, обвиняемият е бил поставил проследяващо устройство GPS в колата на жертвата, което е в ръцете на полицията. Два дни по-късно същия си събрал нещата и семейно напуснал Кипър, действие, което изненадало и приятелите му.

Анализът на телекомуникационни данни разкрива, че мобилният телефон на издирваното лице в рамките на часовете на престъплението, е получавало сигнал от антената на кратко разстояние от мястото на престъплението. Също така е установено, че по същото време 32-годишния е имал чести разговори със Славчев по мобилен телефон, който също се е намирал в района.

Според полицията е потвърден и факта, че заподозряният и задържан Славчев е помогнал на издирвания да опаковат багажа му с оглед непредвиденото му напускане на Кипър няколко часа, след инцидента в апартамента на Даниела. По 

 

#Кипър #Гърция #българин #убийство #мобилен телефон #жертва #Молдова #свидетел #обвиняем #съучастник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »