Връщат Таки в България до два месеца

Връщат Таки в България до два месеца
Министърът беше категоричен, че не е необходимо Министерство на вътрешните работи да обяснява случая пред европейските власти в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До два месеца соченият за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки, ще бъде върнат в България, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Таки беше арестуван в Дубай в четвъртък, след като Интерпол го обяви за международно издирване за „организирана престъпност – трансгранична престъпност, престъпления, свързани с употребата на наркотици“.

„Върховна касационна прокуратура ще осъществи кореспонденцията, за да се види какво е законодателството и дали ще могат да се съобразят със събраните доказателства, които ще бъдат представени. Следва и процедурата по евентуална екстрадиция“, обясни Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Вътрешният министър добави, че МВР полага максимални усилия Братя Галеви да бъдат приведени там, където трябва да бъдат според решението на Върховния касационен съд.

„Прокуратурата е тази, която трябва да прецени дали да бъде издадена европейска заповед за арест за Братя Галеви“, смята Цветан Цветанов.

Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, бяха обявени за национално издирване в сряда.

След като ефективните им присъди за рекет и изнудване от по 4 и 5 г. в затворническо общежитие влязоха в сила, двамата се укриха.

По-късно пуснаха съобщение в „Туитър“ до министър Цветан Цветанов, че няма да се предадат.

Министърът беше категоричен, че не е необходимо Министерството на вътрешните работи да обяснява случая пред европейските власти в Брюксел.

„Аз смятам, че по сега действащото законодателство, след като се вземе на втора инстанция и се произнесе съдът с потвърждение на присъда, може да се произнесе и за промяна на мярката“, посочи Цветан Цветанов.

#Ангел Христов #Пламен Галев #братя Галеви #Интерпол #Цветан Цветанов #Таки #Христофорос Аманатидис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници