Откриха тялото и на второто дете, потънало в Янтра

Откриха тялото и на второто дете, потънало в Янтра
БГНЕС
A A+ A++ A

Водолази откриха тялото и на второто момче, което изчезна във водите на река Янтра. Мартин е открит на няколко метра от мястото, където вчера бе открито тялото на 14-годишния му приятел Митко. Двамата са възпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи "Пеньо и Мария Велкови" във Велико Търново.

В съботния следобед те влезли да се разхладят в реката близо до паметника на Асеневци. Повече така и не се появили, съобщи Нова телевизия. От дни водолази обследваха реката, като се придвижваха метър по метър с лодка и привързани с въже, защото течението е изключително силно. Дълбочината на Янтра на места достига и до 5 метра.

След трагедията от дирекция „Социално подпомагане“ заявиха, че ще внесат предложение в общинския съвет за закриване на дома в тази форма и преструктурирането му.

Около 20 водолази от Велико Търново, Плевен и Пловдив претърсваха 3-километров участък на реката, за да търсят тялото на Мартин. "Не можем да кажем, че хората не са си свършили работата. В събота и неделя няма пазач на вратата. Децата са спазили процедурата за излизане. Те са поискали да се разходят, разписали са се в книгите. След като излизат на двора, се наговарят и напускат дома”, разказа директорът Ганка Григорова.

#Янтра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници