Ивет Лалова води българската делегация на европейското първенство в Амстердам

Ивет Лалова води българската делегация на европейското първенство в Амстердам
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ивет Лалова ще бъда голямата звезда на България за европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. Надпреварата ще се проведе от 6 до 10 юли. Спринтьорката ни ще участва в две дисциплини – 100 и 200 метра.

Лалова, която спечели титлата на 100 метра на шампионата в Хелзинки през 2012 г., е четвърта в европейската ранглиста за сезона в дисциплина с 11.11 сек и шеста в класацията на 200 метра.

България ще бъде представена от 17 състезатели като освен Лалова в две дисциплини ще се състезават още Ина Ефтимова (100 и 200 метра) и Катя Христова (400 м и 800 метра).

Спортист номер едно на страната ни за 2015 г. - Габриела Петрова ще стартира на троен скок, а с голям шанс за спечелване на медал е Мирела Демирева в скока на височина, която дели второто място в ранглистата за година със 197 см.  

"Отиваме на европейското с възможно най-добрите атлети в момента. Последната проверка, която топ състезателите ни направиха на балканиадата в Питещ, миналия уикенд,  показа, че те са в много добро състояние. Надявам се в Амстердам да имаме поне още един покрит норматив за Олимпиадата в Рио”, каза президентът на родната федерация Добромир Карамаринов.

 

#Амстердам #европейско #Ивет Лалова #лека атлетика #Амстердам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »