Частични избори за общински съветници се провеждат в община Кюстендил

Частични избори за общински съветници се провеждат в община Кюстендил
Според проучване на Иститута за модерна политика, избирателната активност в Кюстендил ще бъде ниска. Снимка: econ.bg
A A+ A++ A

До частичните избори за общински съветници в община Кюстендил се стигна след като Върховният административен съд касира заради редица закононарушения резултатите от редовния местен вот през октомври 2011 година.

В Кюстендил за 37 членния местен парламент се състезават 16 партии и коалиции и трима независими кандидати, предаде БНР

Над 1100 са регистрираните застъпници за изборите в общината. В сряда при полицейска акция в града бяха задържани няколко души, уличени в купуването на гласове. Операцията е била основно на територията на ромския квартал "Изток".

Според проучване на Иститута за модерна политика, избирателната активност в Кюстендил ще бъде ниска.

Данните сочат, че до урните ще отидат около 20 000 от общо 58 000 души, имащи право на глас. Секции в ромския квартал няма. Жителите му ще гласуват на няколко места в града.

При отварянето на избирателните са открити технически грешки в интегралната бюлетина, съобщи за "Хоризонт" председателят на ОИК в Кюстендил Анани Константинов:

Политическа партия е написано „к.п" но иначе името е изписано перфектно. Тази техническа грешка не бивало да попречи по някакъв начин на този, който иска да гласува за тази партия, да се ориентира, че именно става въпрос за нея.

Според Константинов, другата грешка е сгрешено име на кандидат за общински съветник, но тя също не би трябвало да създаде проблеми на избирателите.

Проблем в Кюстендил има и с видеокамерите в секциите. Те трябва да бъдат изключени или поне покрити в изборния ден, уточни Константинов:

Общината ги слага тези камери, значи има длъжностно лице в общината, което се е разпоредило да бъдат поставени тези камери.

Както сочи и избирателната активност, мнозина от жителите на Кюстендил, все още не са упражнили правото си на вот. Изборният ден започна в 6 сутринта и трябва да приключи в 19 часа.

#Кюстендил #избори #частични избори #общински съветници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници