Нестабилността в Турция е голям проблем за България, според Бойко Ноев

Нестабилността в Турция е голям проблем за България, според Бойко Ноев
Бойко Ноев / бТВ
A A+ A++ A

Стабилността в Турция е ключова за интересите на България. Случващото се на турската граница със Сирия е най-голямата заплаха за нас, а режимът на туския премиер Реджеп Тайип Ердоган като цяло е причина да съществува тази нестабилност. Това коментира по бТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев ден след самоубийствения атентат на летище „Ататюрк” в Истанбул.
       
По думите му режимът на „непредвидимия диктатор” Ердоган не се справя с миграцията на сирийски бежанци и не успява да контролира границата. „Това което се случва на границата на Турция и на юг, това е най-голямата заплаха за България. Включвам и миграцията- дали Ердоган не ги контролира или го ползва като инструмент. И двете са верни”, коментира той. Според него турският президент използва ситуацията, за да регулира отношенията си с ЕС.

Според Ноев затова е сложена и оградата при нашата част на границата. „2000 души минават през България. 1000 ги регистрираме, другите – не”. Той се обяви за нуждата Ердоган да омекоти отношенията си със страните в съседство и днес е започнал с Русия. „Атентатът е нещо крайно осъдително, но режима трябва да вземе мерки за омиротворяване на страната със съседите.”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници