Nokia 311, 305 и 306 ще са евтини модели със сензорен екран и нов интерфейс

Nokia 311, 305 и 306 ще са евтини модели със сензорен екран и нов интерфейс
A A+ A++ A

На 15 май Nokia подготвя събитие в Пакистан, на което най-вероятно ще представи нови телефони, предназначени за развиващите се пазари. Особеното в случая е, че с устройствата ще дебютира изцяло сензорен интерфейс, който ще е базиран на платформата S40 и ще включва някои елементи от интерфейса на Nokia N9. Както обикновено, дни преди очакваната премиера снимки на новите модели се появиха онлайн заедно с част от характеристиките им, които напълно оправдават бюджетния характер на телефоните. Според информацията Nokia 305 ще разполага с възможност за работа с 2 SIM карти и ще има 2MP камера, а Nokia 306 ще е негов аналог, но с една SIM карта.

На свой ред Nokia 311 ще предложи работа с Wi-Fi мрежи и 3G възможности и ще има 3,2MP камера. Телефона очевидно ще е по-функционален от останалите два, а неговото ръководство за ползване разбираме, че ще има дисплей, поддържащ мултитъч и батерия с капацитет 1000 mAh. Забелязва се и навигационното приложение Nokia Maps.

Интерфейса залага жестове, подобни на тези в Nokia N9 и предлага три различни екрана, а освен това включва и падаща лента за нотификации. Прави впечатление и липсата на бутон за отваряне на менюто. Един от трите екрани е за бърз достъп до избрани контакти и сайтове, втория съдържа списък с инсталираните приложения, а третият помества радио, музикален плеър или телефонна функция.

Не е изключено това да са първите резултати от проекта Meltemi, целта на който, според слуховете, е създаването на Linux базирана платформа за бюджетни телефони. С нея Nokia ще се опита да противодейства на евтините смартфони с Android, които бързо редуцират пазарния дял на компанията в бюджетния сегмент. Дали това наистина е Meltemi или става дума за друга разработка ще разберем съвсем скоро.

http://mynokiablog.com/2012/05/13/bigger-picturethe-leaked-nokia-305-306-311-s40-full-touch/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници