Руските рокери нажежиха страстите на русофили и русофоби, събрани в центъра на София

Руските рокери нажежиха страстите на русофили и русофоби, събрани в центъра на София
БГНЕС
A A+ A++ A

Рокерите от "Нощните вълци" пристигнаха в района на "Александър Невски", докато пред централния вход на храма група техни противници беше разделена от привържениците им с двоен полицейски кордон и метални заграждения.

От южната страна на катедралния храм мотористите бяха посрещнати с питка и мед от проруски настроени хора, няколко православни свещеници пък ги благословиха в славянския им поход за мир. В същото време от другата страна антируски настроени протестиращи скандираха „Тук не е Москва“ и вдигаха плакати „Путин - фашист, световен терорист“.

Преди пристигането на мотористите имаше поредица от инциденти и напрежение между привърженици и противници на рокерите. Антируските демонстранти, около 50 души, влязоха в сблъсъци с полицията. Те започнаха да скандират искания за оставката на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото, според тях, те са превърнали „България в руска губерния”.

По последна информация, полицията трябваше да задържи четирима души на площада. Силите на реда успяха да овладеят напрежението. „Нощните вълци”, съпровождани от полиция, се отправиха към Руската църква, а по-късно ще дадат и пресконференция, за да разяснят целта на похода им.

Вчера край Бургас се стигна до сбиване между две групи хора – на противници и поддръжници на "Нощните вълци". Всички участници в сбиването бяха отведени в полицията за обяснения. От МВнР пък официално оповестиха, че представителите на клуба са навлезли на територията на България с шенгенски визи и не фигурират в забранителните списъци на ЕС. От външното министерство уточниха още, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб "Нощни вълци".

#"Нощните вълци" #противници #привърженици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници