Израел обвини Facebook, че саботира полицията в страната

Израел обвини Facebook, че саботира полицията в страната
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Израелският министър на вътрешната сигурност Гилад Ердан обвини вчера Facebook и неговия създател Марк Зукърбърг, че не правят достатъчно, за да предотвратят подстрекателствата срещу Израел, а социалната мрежа "саботира" полицейската работа в страната, предаде "Ройтерс". Това е поредно обвинение срещу социалната мрежа, която вече беше посочена като канал за насърчаване на атаки срещу сигурността на страната.

Израелското правителство подготвя закони, които ще му позволят да нарежда на Facebook, YouTube, Twitter и други социални медии да премахват публикации, които според него насърчават терористи. Ердан призова гражданите на Израел да засипят Зукърбърг с искания да наблюдава създадената от него платформа, от която печели милиарди.

В интервю за телевизия "Втори канал" вчера Ердан посочи, че Facebook е предизвикал революция в света, но с възхода на "Ислямска държава" и вълната от терор се е превърнал в чудовище". "Facebook днес саботира работата на израелската полиция, защото когато израелската полиция се обърне към тях и става дума за жител на Юдея или Самария, Facebook не сътрудничи", заяви той, говорейки за Западния бряг.

 

#Израел #министър #сигурност #социална мрежа #Facebook #ислямска държава #терор #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »