Великобритания може да депортира и мигранти от ЕС, живеещи в страната

Великобритания може да депортира и мигранти от ЕС, живеещи в страната
Тереза Мей е сочена ккато кандидатът с най-големи шансове да заеме министър-председателския пост. / БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър на Великобритания и основен кандидат за премиерския пост Тереза Мей не изключва възможността за депортиране на граждани на ЕС, живеещи в страната. Като причина за това тя е посочила възможността те да започнат масово да идват в държавата, преди тя да напусне ЕС.

Според източник, близък до Мей, цитиран от британския в. „Индипендънт“, тя е заявила, че би било „неразумно да се обещават права сега, когато всички граждани на ЕС, живеещи във Великобритания, би трябвало да могат да останат за неопределено време. Причината за това е, че ако направим това, същите права би трябвало да важат за всички граждани на ЕС, които ще дойдат във Великобритания, преди да напусне ЕС“.

Ако направим това обещание може да видите огромен приток на... граждани от ЕС, всички от които биха искали да дойдат тук, докато имат този шанс“, заяви източникът, който цитира позицията на Мей. По неговите думи въпросът с масовото идване на мигранти от съюза е една от точките, по които ще се водят преговори с ЕС.

По време на свое телевизионно изказване в неделя Мей посочи, че със сигурност ще има преговори за това какво ще се случи с хората от ЕС, установили се във Великобритания, както и със статута на британците, живеещи в други държави от съюза.

Скорошно проучване сред членовете на Консервативната партия показа, че според 46% тя ще бъде най-добрият избор за министър-председател, след като Дейвид Камерън подаде оставка в деня след референдума за излизане от ЕС.

#Тереза Мей #мигранти #ЕС #депортиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино