Лява активистка, изнасилена от мигранти излъгала за произхода на нападателите, за да не разпалва расизъм

Лява активистка, изнасилена от мигранти излъгала за произхода на нападателите, за да не разпалва расизъм
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Млад ляв германски политик призна, че е излъгала полицията относно етническия произход на тримата мъже, които са я изнасилили, за да не предизвика възмущение срещу бежанците в страната, пише The Daily Mail, цитирано от''Фокус''.

Селин Гьорен, която е националния пресс-екретар на лявото младежко движение „Солид“ е била нападната от трима мъже през януари тази година в град Манхайм, където тя е работила като активист, защитаващ правата на бежанците. 24-годишната жена е била причакана през нощта на детска градина, където е била изнасилена.

След нападението тя е отишла право в полицията, но не е съобщила етническия произход на нападателите и че те са говорили на арабски език. Селин, знаейки за общественото възмущение спрямо мигрантите заради скорошните новогодишни нападения в Кьолн е съобщила, че нападателите ѝ са говорили на немски език.

Днес тя призна, че е лъгала. Тя заяви, че приятелка я убеждава да признае на полицията истинската история, след като друга жена бива изнасилена в района. „Наистина съжалявам, че вашето сексистко държане към мен може да послужи като гориво за агресивния расизъм“, написа по-късно тя в отворено писмо към своите нападатели. “Няма да позволя расистите да ви определят за проблема“, добави тя.

 

#полиция #мъже #изнасилване #детска градина #мигранти #расизъм #Манхайм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »